|
19 grudnia 2016r.
Wigilia hotelarska
Po raz drugi w naszej szkole odbyła się wigilia hotelarska. Tym razem klasa III b technikum hotelarskiego przygotowała wspaniałe potrawy wigilijne w ramach zajęć z obsługi konsumenta. Przygotowania potraw do wigilii rozpoczęły się w listopadzie. Na pierwszych zajęciach uczniowie wypiekali pyszne pierniki, następnie lepili pierogi z kapustą i grzybami, a w dzień wigilii przygotowali pozostałe potrawy min: barszcz z uszkami, rybę, sałatkę warzywną. W ramach obsługi konsumenta klasa II b technikum hotelarskiego przygotowała wystrój sali, nakrywając stoły obrusami i układając serwetki i dekorując stół szwedzki. Przygotowanie do spotkania świątecznego trwały kilka godzin, od samego rana do południa. Wigila przebiegała w miłej, rodzinnej, świątecznej atmosferze, mieliśmy okazję słuchać pięknych polskich kolęd, porozmawiać i odpocząć przy wspólnym wigilijnym stole. Klasa I b technikum hotelarskiego pomogła posprzątać po naszej wspólnej wigilli za co im serdecznie dziękujemy.
|
|